Tietoturva ry

Tietoturva ry palkitsi vuoden 2018 parhaat tietoturva-aiheiset opinnäytetyöt

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Helsingin yliopiston Hans Liljestrandin ja Metropolia-ammattikorkeakoulun Joonas Forsbergin työt. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Tietoturva ry etsii tietoturvan huippuammattilaista Vuoden 2019 tietoturvapäälliköksi!

Tietoturva ry etsii jälleen vuoden Tietoturvapäällikköä.

Kilpailuun on avoin ehdokasasettelu 25.1.-28.2.2019 ja voittaja julkaistaan 28.3.2019 600 minutes Information and Cyber Security -tapahtumassa Telakalla.

Vuoden Tietoturvaopinnäytetyökilpailu 2018

Tietoturva ry myöntää vuosittain opinnäytetyöpalkinnon parhaimmasta tietoturva-aiheisesta opinnäytetyöstä. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita tekemään laadukkaita tietoturvaa käsitteleviä opinnäytetöitä ja näin edistää suomalaista tietoturvaosaamista, sekä lisäksi tehdä Tietoturva ry:n toimintaa tunnetuksi niin opiskelijoille kuin oppilaitoksille.

Mentorointiohjelma

Tietoturva ry on mukana mentorointiohjelmassa, jonka tarkoituksena on tukea tulevaisuuden tietoturva-ammattilaisia heidän uransa alkuvaiheessa. Ohjelmassa kokeneet tietoturvaihmiset jakavat kokemuksiaan mentoroitavien kanssa ja samalla he auttavat mentoroitavaa kehittämään valittua osaamisalueetta pitkäjänteisesti. 

Mentorointisuhde perustuu avoimuuteen, molemminpuoliseen luottamukseen ja tasa-arvoisuuteen eikä siitä makseta palkkioita. Osallistuminen on mentoreille ilmaista ja mentoroitavilta peritään 150 euron osallistumismaksu, kun sopiva pari on muodostettu ja parityöskentely alkaa.

Ohjelma kestää lähtökohtaisesti 12 kuukautta, jonka aikana pidetään noin kahdeksan tapaamista. Tapaamisessa, jonka kesto on yleensä kaksi tuntia, käsitellään pääsääntöisesti mentoroitavan valitsemaa aihealuetta. Mentori ja mentoroitava sopivat keskenään heille parhaiten sopivat ajankohdat ja tapaamispaikat.

Parhaimmillaan mentorointiohjelmassa tieto ei siirty pelkästään kokeneemmalta kokemattomalle, vaan oppiminen on kaksi suuntaista. Mentori pystyy välittämään työelämän oppejaan mentoroitavalle, mutta toisaalta uusia ajatuksia ja näkemyksiä voi siirtyä myös mentroitavalta menrorille!

Ketkä voivat hakea mentoroitavaksi?

Mentoroitavaksi voi hakea kuka tahansa, joka on tietoturva-uransa alkuvaiheessa. Ikä ei ole määräävä tekijä valinnassa, vaan oleellisempaa on halu kehittää omaa ammattitaitoaan tietoturvallisuuden parissa. 

Ketkä voivat hakea mentoreiksi?

Mentoreiden tulee omata vahva näkemys tietoturvallisuudesta kokonaisuudessaan sekä ammatillista käytännön osaamista joltain tietoturvallisuuden osa-alueelta. 

Hakuaika

Vuoden 2016 haku-aika umpeutuu 29.9.2016. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä TIVIAn kanssa. 

Lisätiedot ohjelmasta: http://tivia.fi/mentorointi

 

Voit ilmoittautua tilaisuuteen oheisen lomakkeen kautta:

Vuoden Tietoturvaopinnäytetyökilpailu 2018

Tietoturva ry:n valitsee jälleen vuoden 2018 tietoturvaopinnäytetyön.

Yhteistyökumppanit