Tietoturva ry palkitsi vuoden parhaat tietoturva-aiheiset opinnäytetyöt

 

 

Tietoturva ry palkitsi syyskokouksessaan vuoden parhaina tietoturva-aiheisina opinnäytetöinä Aalto-yliopiston Cesar Pereida Garcian sekä Metropolia-ammattikorkeakoulun Aki Khawajan opinnäytetyöt. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Pirinen  toteaa voittaneista töistä: ”Palkitut opinnäytetyöt vastaavat jo mediassakin viime aikoina esillä olleiden uutisten puolesta todellisiin ja ajankohtaisiin tarpeisiin. Lisäksi voittaneissa töissä korostuu niiden käyttökelpoisuus, sillä molemmat ovat konkreettisesti parantaneet tietojärjestelmien tietoturvallisuuden tilaa.”

Ylempien korkeakoulututkintojen sarjan parhaana palkittiin Cesar Pereida Garcian diplomityö, jossa tutkittiin vahvan salauksen murtavia sivukanavahyökkäyksiä. Työn tuloksena löydettiin Internet-sovelluksissa yleisesti käytetyistä kirjastoista haavoittuvuuksia. Diplomityö tehtiin Aalto-yliopistossa ja se sai kiitettävän arvosanan.

Alempien korkeakoulututkintojen sarjan puolestaan voitti Aki Khawajan työ, jossa hän oli löytänyt useita salaus- ja verkkohaavoittuvuuksia suomalaisen ohjelmistotalon tuotteesta. Opinnäytetyö tehtiin Metropolia-ammattikorkeakoulussa ja se sai kiitettävän arvosanan.

Tietoturva ry:n vuodesta 2010 asti myöntämän palkinnon tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita tekemään laadukkaita tietoturvaa käsitteleviä opinnäytetöitä ja näin edistää suomalaista tietoturvaosaamista. Kilpailuun sai osallistua suomalaiseen korkeakouluun tai ammattikorkeakouluun tehdyllä tietoturva-aiheisella opinnäytetyöllä.